Thema paasproject kindernevendienst: ‘Een teken van leven’

‘Joehoe! Leef je er nog?!’ Als je iemand zoekt of lang niet gesproken hebt, dan kan een teken van leven je blij maken.

God geeft in de bijbel regelmatig een teken van leven. Bijvoorbeeld aan Mozes in de braamstruik. En ook aan Jezus, toen hij zich alleen voelde. Ook nu in 2020 mogen wij uitkijken naar een teken van God.

Vanaf zondag 1 maart gaan we met de kinderen toeleven naar het paasfeest. Dit doen we met behulp van een groot prentenboek. Het ligt voor in de kerk, zodat iedereen het kan bekijken. Tijdens de kindernevendienst lezen we verhalen uit het boek Exodus. We gaan samen ontdekken welke tekenen van leven God gaf en hoe wij een teken van leven kunnen doorgeven aan elkaar.

We zijn benieuwd welke tekenen van leven de kinderen en volwassenen van de Gorechtkerk ervaren in de komende 40-dagentijd.

Ook thuis kunnen de kinderen toeleven naar Pasen. Alle gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd ontvangen een 40-dagen boekje. Hierin staan verhalen, knutselwerkjes, opdrachten, vragen, gedichten en nog veel meer. Geen boekje ontvangen? Stuur dan een mailtje naar idelet@gmail.com. Op de zondag van Palmpasen (5 april 2020) zingen we samen het lied ‘En toch is hij koning’. Oefenen jullie thuis alvast met de kinderen? Tekst en muziek kan je vinden op YouTube.

Tenslotte gaan we deze 40-dagentijd samen sparen. Het spaarproject is dit jaar voor het schoolplein van Fysio, een school voor blinde en slechtziende kinderen, in Haren. Ze willen graag verkeersborden voor bij de skelterbaan.

Spaar je mee? Elke week kan je geld of bijvoorbeeld statiegeld bonnen inleveren voor in de kerk.

Hartelijke groet,

Paascommissie Kindernevendienst

Geef een reactie