Belijdenisdienst en Ochtendplus op 19 mei Thema: ‘Onderweg’

Tekst: ds. Ybo Buurma
Op 19 mei a.s. mogen we vieren dat tien jonge mensen, tijdens de Ochtend Plus dienst, belijdenis zullen gaan doen in de Gorechtkerk. In het afgelopen anderhalf jaar hebben we tijdens verschillende bijeenkomsten, na kerktijd, intensief en heel gezellig gesproken over de thema’s geloof, kerk en leven. En nu is het prachtige moment gekomen dat Rutger van Kammen, Maycie Pleiter, Ruben Eisses, Stijn Bor, Carlijn Koops, Jochem Hoekstra, Suzan Kasper, Gert-Jan Kasper, Michiel Westerdijk en Bernies Bos, in een feestelijke dienst, hun ja-woord willen geven. Ontzettend fijn voor hen en voor ons samen als kerkgemeenschap!

Het thema van de dienst is ‘Onderweg’ en we worden natuurlijk ondersteund door de band. Na afloop is er koffie en thee, deze keer in het Gorechthuis.

We willen u en jou allen vragen, of je voor deze dienst iets zou willen meenemen – een voorwerp, herinnering of foto bv – wat betekenisvol is (geweest) voor uw of jouw geloof.

We zien uit naar een hele mooie dag!

U bent de God die roept,
ons hart en leven zoekt,
die ook mij gevonden heeft,
en onderweg met mij leeft.

Tenslotte

Als laatste een zegenbede om de ander toe spreken, zomaar ergens onderweg in het leven, of bij bijzondere momenten, die ertoe doen.

Moge de weg voor jou begaanbaar zijn,
moge de wind steeds in je rug waaien,
moge de zon met zijn warmte in je gezicht schijnen,
en de regen op milde wijze je velden besproeien,
en moge God u, tot wij elkaar opnieuw ontmoeten,
bewaren in de palm van zijn hand.

Allen hartelijk gegroet,
ds.Ybo Buurma

Geef een reactie