Ga mee naar de Synagoge op 10 februari

Uitnodiging: Voor alle kinderen van groep 5 t/m 8 van de basisschool en voor de tieners van Tienercat of Teen Spirit

Thema: Jodendom/Synagoge

Bezoek aan de Synagoge  in Groningen op zondag 10 februari 2019

Hallo allemaal,

Op zondag 10 februari gaan we naar de Synagoge in Groningen.
Bij goed weer verzamelen we ons om 09:15 uur en gaan we op de fiets vanaf ’t Gorechthuis aan de Hortuslaan in Haren naar de stad. Bij slecht weer verzamelen we om 9:30 uur bij ’t Gorechthuis en stappen we in auto’s om naar de synagoge te gaan. In de synagoge krijgen we om 10 uur een rondleiding. Dit duurt een uur.

Kleed je warm aan, want het gebouw is nog niet  optimaal verwarmd op dat moment!! We hopen rond half 12 weer terug te zijn bij de Gorechtkerk. Wanneer je met ons mee wil gaan, wil je dit dan even laten weten door een mailtje te sturen naar; jovanovic@hetnet.nl

Op zondag 3 februari willen wij jullie graag het een en ander vertellen en laten zien over het jodendom. Je bent van harte welkom, maar niet verplicht natuurlijk. Dit doen we tijdens de kindernevendienst in de Gorechtkerk aan de Kerkstraat in Haren. De kerkdienst begint om 10 uur en je kunt eerst gewoon met je ouders of met je vriend/vriendin plaatsnemen in de kerkzaal. Vanuit de Dorpskerk kunnen de kinderen ook bij ons komen in ’t Gorechthuis.
De tieners, vanaf de brugklas hebben hun eigen bijeenkomst over het jodendom direct om 10 uur in de bovenzaal van ’t Gorechthuis.
Het is leuk om op zondag 17 februari nog even tijdens de kindernevendienst na te praten over ons bezoek, ook dan ben je natuurlijk weer van harte welkom.

Een hartelijke groet namens van de leiding van de Kindernevendienst en de Tienercatechese Gorechtkerk en Dorpskerk Haren.
Remco Renken, Leo de Bel, Karel Holen en Ellen Jovanovic
Aan Boord Christelijk Jeugdwerk Haren

 

Geef een reactie