Kindernevendienst staat stil bij afscheid Ds. Marja de Jager

Bij terugkomst uit de KND in de kerk tijdens de afscheidsdienst Ds. Marja de Jager. 13 januari 2019 in de Gorechtkerk van Haren 

Nadat we heerlijk hebben gegeten en gedronken uit de van Ds. Marja gekregen tasjes, hebben wij net als iedereen in de kerk, tijdens de Kindernevendienst het verhaal v.d. Emmaüsgangers gehoord…..
Net als de ll-n, die onderweg naar Emmaüs waren, zijn wij ook onderweg.
Onderweg in ons leven ontmoeten we andere mensen én kinderen ontmoeten andere kinderen, met wie ze vriendschap sluiten en spelen.
Soms moet je ook wel eens afscheid nemen van een vriend, die bijv. verhuist.
In vriendschappen, als we iets voor een ander betekenen, hier in de kerk elkaar ontmoeten rondom de verhalen van God, ontmoeten we ook die DERDE Persoon, Jezus, die bij ons is als we blij of verdrietig zijn.
We hebben er over gesproken Ds. Marja, dat jij Ds. wordt in Delfzijl en dat je afscheid van ons neemt vandaag.
Daarom hebben we allerlei Ds. Marja-activiteiten gedaan en cadeautjes gemaakt, want dat hoort er ook bij als je afscheid neemt.

Het eerste cadeau is het ANKER
Je gaat naar de havenstad Delfzijl, na ruim 13 jaar haal je het anker omhoog in Haren en vaar je uit naar Delfzijl, waar je het anker weer uit gooit. Delfzijl is een stad aan zee, je ziet de zee en wat daarin voorkomt afgebeeld op het anker… je toekomst, maar wat je achterlaat aan herinneringen hier in Haren zie je op de achterkant.


Het anker staat symbool voor HOOP, de bovenste vorm van het anker is het kruis, symbool voor GELOOF en de kinderen hebben er hartjes aan gemaakt, symbool voor LIEFDE. In elke KND vergadering en in elke viering in de kerk klonken jouw woorden van GELOOF, HOOP en LIEFDE, die mensen hier met elkaar verbindt.
Het tweede cadeau is JOUW EIGEN QOUTE die jij na het afgelopen kerstfeest zo mooi zei…. Geef mij maar een groep kinderen om me heen…
Het derde cadeau is natuurlijk de VRIENDENKRING, want vriendschappen blijven, gaan mee en in Delfzijl ontmoet je nieuwe vrienden. We hopen dan ook nieuwe KINDER VRIENDEN.

Lieve Ds. Marja, dank je wel voor alles wat je voor ons in de KND betekent hebt, we zullen je missen, maar wensen je Geloof, Hoop, Liefde én heel veel plezier in Delfzijl!

Geef een reactie