Toeleven naar kerst met de Kindernevendienst

Zondag 2 december 2018 is de eerste adventszondag. Met de kinderen uit de Gorechtkerk willen we op meerdere manieren toeleven naar de geboorte van Jezus. Zowel in de diensten als thuis. Geloven is niet alleen een kwestie van dingen weten over God en de bijbel. Geloven gaat ook over doen en voelen.
Met de kinderen gaan we in de vier zondagen het kerstverhaal bespreken en uitbeelden. De kinderen gaan tijdens de kindernevendienst zelf kostuums maken en aan het decor bouwen. Op eerste kerstdag zal het kerstverhaal worden voorgelezen. Alle kinderen die tijdens het kerstfeest aanwezig zijn, mogen een rol spelen in het hoorspel.

 
Thuis kunnen de kinderen luisteren naar een cd vol kerstliedjes en elke dag een kaartje van de adventskalender lezen. Elk gezin heeft de cd ‘kerst=feest’ en een adventsslinger gekregen. Op elke kaart staat een mooie afbeelding van het kerstverhaal met een bijpassende korte Bijbeltekst. De kaartjes kun je ophangen, zodat tijdens de kerstdagen het huis versierd is met prachtige kerstplaatjes.

Zo kunnen we het kerstfeest beleven met al onze zintuigen. Door te zingen, dagelijks een stukje van het kerstverhaal te horen en door mee te spelen in het kersthoorspel.

Wilt u ook toeleven naar kerst met de adventskalender? We kunnen het via de mail aan u toesturen. Mail dan naar: idelet@gmail.com.

Namens de kindernevendienst commissie,
Idelette Kruidhof

Geef een reactie