Paasproject “Het geheim van Pasen” in de Gorechtkerk

Paasproject “Het geheim van Pasen” in de Gorechtkerk
Zondag 18 februari zijn we gestart met ons 40-dagen-project van de kindernevendienst in samenwerking met de predikanten en de bloemengroep. Het thema in deze weken is: “Het geheim van Pasen”. We hopen dat de Bijbelverhalen elke week een sleutel zullen zijn om het geheim van Pasen op te lossen. De vraag is natuurlijk of we ooit het Paasverhaal helemaal kunnen ontrafelen. We zullen in elk geval leren dat de Bijbel vaak een puzzel is, maar ons ook helpt om raadsels op te lossen.
Het 40D-project zal voor de kinderen eindigen in een escaperoom; op zoek naar de code om de kist met een Paas-boodschap te openen.
Maar voor het zover is, hebben we elke week een verhaal dat ons helpt iets van het leven en sterven van Jezus te begrijpen. De kinderen puzzelen daarover in de eigen kindernevendienst-ruimte. Maar voor de grote mensen hebben we ook elke week een puzzel gemaakt om mee te denken.
Het antwoord op het antwoord kunnen we niet op een briefje geven. Zoals dat met Bijbelverhalen ook gaat, zullen er meerdere oplossingen mogelijk zijn. Maar het is het vast waard om er nog eens over na te denken in deze weken.
Elke zondag horen de kinderen in de kindernevendienst een bijbelverhaal, waarbij ze zelf voorwerpen mogen kiezen, die volgens de kinderen bij het verhaal passen. Het woord dat ze elke week uit de Rebus hebben opgelost, krijgt op de liturgische tafel een plekje. Elke week komt daar een woord bij, zodat er met Pasen een hele zin zal ontstaan. De eerste woorden zijn gelegd. Op de zesde zondag van de 40 dagen tijd willen we Palmpasen vieren. De kinderen mogen thuis een kruis versieren voor de optocht. Hier volgt nog informatie over, maar de optocht zal zijn op zondag 25 maart en we vieren Pasen op zondag 1 april.
Kinderen, van harte welkom om met ons mee te gaan speurenVriendenkring en zo stukjes van het geheim van Pasen te ontdekken!
Hartelijke groet,
De leiding van de Kindernevendienst

 

 

 

Paasproject 2018
Paasproject 2018

Geef een reactie