Filmavond 19 januari ‘Storm’ voor jong en oud

Via Ds. Marja de Jager ontving de redactie van Aan Boord de volgende informatie/uitnodiging:

Film ‘Storm’ voor jong en oud
In het kader van 500 jaar Reformatie willen we een spannende speelfilm aanbieden voor jong en oud. De film Storm – Letters van Vuur speelt zich af in Antwerpen in het jaar 1521. Wat als je er opeens alleen voor staat en iedereen je vijand kan zijn? De 12-jarige Storm  raakt in een spannend avontuur verzeild als zijn vader Klaas een nieuwe klus aanneemt. Hij drukt in het geheim verboden teksten in zijn drukkerij. Storms moeder vindt dit maar niks, omdat het gevaarlijk is om een andere mening te hebben. De Inquisitie betrapt drukker Klaas wanneer hij een verboden brief van Maarten Luther wil drukken. Hij wordt tot de brandstapel veroordeeld. Zijn zoon Storm ontsnapt met de drukletters en wordt zo het middelpunt van de jacht op de verboden brief. Met de hulp van het weesmeisje Marieke probeert Storm zijn vader te redden van de doodstraf. “Het thema van de film is vrijheid van meningsuiting en vrijheid van geloof”, zegt producent Harro van Staverden tegen het Nederlands Dagblad. “Dat is natuurlijk een ingewikkeld thema voor kinderen en daarom maken we er een spannende familiefilm van, die ook voor hen goed te volgen is.” Hoewel het plot van de film fictief is zijn er veel historische elementen in de film te vinden. Zo zijn verschillende personages gebaseerd op historische figuren en zijn sommige scènes gefilmd op historische locaties.

Bekijk hier de trailer

Datum: Vrijdag 19 januari 2018
Plaats: ’t Gorechthuis
Tijd: 19.30 uur

Geef een reactie